2009 – Endnu et vendepunkt i festivalens historie

histor9Første år på Isterød højskole

Årsberetning Holistisk sommerfestival 2009 fra formanden Peter Johansen september 2009
I år var 15. gang der blev afholdt Holistisk Sommerfestival. Optakten og selve ankomsten til Isterød var præget af, at det for begge parter var første gang, vi mødtes, og derfor var der nogle områder af samarbejdet, der var præget af en vis træghed, men som festivalen skred frem, og vi lærte hinanden bedre at kende, så gik det hurtigt godt på alle måder.

Som sædvanligt blev festivalen gennemført med en trofast kerne af arrangører og arbejdende bestyrelse samt den frivillige hjælperskare uden hvis hjælp, festivalen ikke kunne gennemføres. En stor tak til alle dem! Det “nye” sted på Isterød højskole bød velkommen til nogle meget spændende rammer med alsidige bygningsforhold. Her var mange værelser af overvejende god standard, der var undervisningslokaler i de fleste bygninger, en god stor kantine med barområde i den ene ende, en atriumgård lige udenfor, som viste sig fortræffelig til mange forskellige begivenheder, en stor foredragssal og så ikke mindst den vidunderlige natur i de meget store områder lige ned til Sjælsø. Fordi vi havde vejrguderne med os, blev det til en del svømme- og roture på søen i skolens kanoer til stor fornøjelse for deltagerne.

Festivalen blev godt besøgt i år, 90 heltidsgæster, og tæller man deltidsgæsterne med blev det til ca. 125 og tager vi workshopholdere og deres hjælpere med også, kommer vi helt op på 150-160 stk. Vi har fortsat med at uddele evalueringsskema, som mange har udfyldt. I alle disse svar udspringer en positivitet, som man bliver fuldstændig høj af at læse – tænk bare, at den arbejdsindsats vi har ydet året igennem, virkelig har båret frugt – vi har givet deltagerne (og også os selv) en vitaminindsprøjtning, som man kan leve højt på i lang tid fremover – en oplevelse, der har beriget både krop og sjæl.

Til slut endnu en gang tusind tak til alle, der har bidraget til at gennemføre festivalen og til dem, der allerede er i fuld gang med at få den 16. Holistisk Sommerfestival til at blive til virkelighed!