2007 – Et vendepunkt i festivalens historie

histor8Årsberetning Holistisk sommerfestival 2007 fra afgående formand/kvinde Hanne Bræmer-Klein.

Den 13. sæson har været en skelsættende sæson for HSF, idet der blev fundet et nyt sted, at holde dette års festival samt festivals fremover. En meget MEGET STOR udfordring som dette års arr. gruppe har løftet med bravur. Igen i år er der ydet en stor frivillig indsats – endda en ekstra stor indsats, det kan opleves som et kvantespring, at finde et nyt sted – og på mange måder starte forfra, men mange nye ekstra opgaver.
Til at begynde med var det en stor arr. gruppe som startede ud. Efterhånden faldt flere fra, men det lykkedes for jer, ikke mindst i kraft af Peter, at finde et nyt sted at holde festivalen. Det har været meget krævende på mange områder, dels at skulle finde et nyt sted og så tillige få det til at fungere, samt at vi nu selv blev ansvarlige for det med maden.Jeg er fuld af beundring overfor arr. gruppen, både dem som er synlige som de mindre synlige, de har alle, hver på sin vis præsteret en enestående indsats – og når jeg siger enestående – så er det, fordi det kræver noget helt særligt at starte op et nyt sted. Tak til dem alle – hold da op, jeg husker ikke en festival, der har krævet så meget – også under afholdelsen af selve festivalen – det gælder ikke mindst vores kasserer Majken, som lagde sig meget i selen for, at budgettet holdt, nok engang, således at festivalen kunne forsætte med at være levedygtig.

Det er aldrig kedeligt at være med i denne, jeg vil kalde det en ”større levende helhed” bestående af mange vidunderlige og sammensatte holistiske mennesker, som har noget godt på hjertet og på hver sin vis brænder for denne sag. Vi er flere forskellige mennesker, som mennesker er, nogle, mere eller mindre med/uden job, børn, skæbnesvangre ting, som kan ramme os på den ene eller anden eller den 7. led. Mange udfordringer presser sig på, og årets store udfordring var, ikke mindst, at få det til at hænge sammen økonomisk.

Erfaringsmæssigt hersker der hvert år en god festivalenergi over festivalen – som vil være til stede, og sørge for, at det bliver en god festival. Det lykkedes hvert år at skabe en god festival. Men sjældent uden kamp, og i år var det ikke mindst nervepirrende. Det lykkes alligevel MEN, JEG VIL IKKE LÆGGE SKJUL PÅ, at det også koster, det koster en kæmpe indsats af de implicerede, så derfor, en kæmpe tak for deres store kæmpe arbejde og indsats.

Her tænker jeg ikke mindst på arr. gruppen arbejde med også at stable et så velkvalificeret madhold på benene. I den anledning blev vi ramt med et strejf, af lykken fra en engle vinge, som strøede lykke og vitalitet og bare så meget gå på mod ind i madgruppen. Madgruppen spredte stor glæde på festivalen og udgjorde et meget vigtigt element. Kære madgruppe, I var over al forventning.

Hjælper gruppen, bestod af nye og gamle kendinge – alle var ”still going strong” – I kørte bare og tog de nye udfordringer uden problemer. UDSMYKNINGEN var fantastisk og blev nydt og rost af mange – og sådan kunne jeg blive ved – stor indsats on location, stor tak.

Læste vores udfyldte evalueringsskemaer, tidligt om morgenen inden jeg skulle på mit arbejde, ”IT MADE MY DAY”. Så mange positive tilbagemeldinger, jeg blev helt høj af at læse dem, selv med den bevidsthed, at det ikke var mig, der havde skabt endsige, trukket læsset ved denne festival, så var det, i et eller andet omfang, at være en del af denne skabelse, nok til at gøre mig lykkelig. Hvordan må det så ikke føles for jer, som virkelig har givet den en skalle……. jeg håber det må være det hele værd, det er jer vel undt.

Et overordnet tema var LOVE TUNNEL. Et nyt ritual, måske, kan man sige kendetegnende for denne festival………da vi startede, og da vi sluttede. Mange henviser positivt til love tunnel i deres evaluering. Ligeså bemærkes smuk udsmykning, FED God stemning, maser af kærlighed/stemning. På vores spørgsmål:” Er der noget, vi kan gøre bedre?” blev det af en besvaret:” Nej, det Var perfekt. WOW – Eller:” Det har været super, dejlig musik, love tunnel, god varm modtagelse, god mad, musik, kvalificerede workshopudbydere samt arr. gruppe osv.. Ja, det var, hvad der mødte mine øjne, disse tidlige morgener. Nuvel bedre rengøring – det er taget ad notam.

Dejligt musik orkester. Håber I vil forsætte. Rigtig mange nye mennesker er kommet på vores festival, et nyt klientel, en ny fest, en ny epoke er startet op. Mange fra det lokale opland, samt mange flere fra Jylland og smilets by Århus, som ligeså rummer dejlige mennesker.

13. sæson blev skelsættende for HSF. Den 14 sæson står for døren, et nyt, tilsyneladende, stærkt hold har meldt sig. Mange mænd har meldt sig, i øvrigt skal nævnes, at i denne sæson havde vi mange mænd med i.f.t. tidligere – super. Noget tyder på, at der vil blive gjort en indsats for at tiltrække endnu flere mænd, det hilses velkomment. Jo større balance der er mellem polerne desto bedre. Jo mere fred skabes der på denne jord. Og fred ligger os holister på hjertet, og det leder mig hen til at nævne vores nye tiltag med fredsgruppen, samt freds- ritualet, som vi sluttede vores festival af med i år. Flere tilbagemeldinger leder hen til, at det var et smukt ritual, som ligeså slår ringe ud over os selv, ud i verden og ud i fremtiden, eller kommende nuer, eller hvordan man nu lige ser på det. For mig at se, så blev vores samlede kærlighedsenergi, forplantet og gav sæde for at skabe ringe og positiv indflydelse på andre levende væsener og alt det, som rækker ud over os selv – i god holistisk ånd – og, – så kan det da faktisk ikke være mere fuldbyrdet. Tak for i år til alle.
Og jeg mener ALLE – som lige præcis den, du er.